Μονοκατοικια στο Ζευγολατιο

  • AUTHOR: admin
  • May 3, 2016
Μονοκατοικια στο Ζευγολατιο
Ονομασία Μονοκατοικία στο Ζευγολατιό Κορινθίας
Συνολικό Εμβαδόν Κτιρίου 118m2 ισόγειο
118m2 ημιυπόγειο
Υπηρεσίες Μελέτη και κατασκευή
Χρονική περίοδος Μελέτης 2015
Ολοκλήρωση  – (έτος)
Κυρίαρχα υλικά
Ανάγκες Η τετραμελής οικογένεια που μας ανέθεσε το έργο, εξέφρασε από την αρχή την ανάγκη για μία ισόγεια μονοκατοικία, περιστοιχισμένη από πράσινο, που θα παρέχει στα μέλη της ασφάλεια και άνεση. Οι περιορισμοί στο budget κατέστησαν  απαραίτητη την εξαιρετικά προσεκτική διαχείριση των πόρων που είχαμε στη διάθεσή μας.
Ιδιαιτερότητες / προκλήσεις Το μικρό οικόπεδο με τις ανισοσκελείς πλευρές ανέβασε το βαθμό δυσκολίας στο σχεδιασμό, αποτελώντας πρόκληση ώστε να επιτύχουμε την εξεύρεση της βέλτιστης δυνατής λύσης!

Σε αυτή μας την προσπάθεια, μείναμε πιστοί στην επιθυμία του ιδιοκτήτη για ισόγεια κατοικία, ενώ εξασφαλίσαμε όσο το δυνατόν περισσότερη φύτευση ούτως ώστε η οικογένεια να αποκτήσει τον χώρο που ονειρευόταν.

Concept – Επεξηγηματικό κείμενο Για το σχεδιασμό της κατοικίας, επελέγησαν τα κλασικά πρότυπα της αρχιτεκτονικής, έχοντας ως στόχο την ένταξή της στο οικιστικό περιβάλλον της περιοχής. Μικρές αφαιρετικές παρεμβάσεις  διαφοροποίησαν το αποτέλεσμα καθιστώντας το πιο φίνο και λιτό στο σχεδιασμό του.